Vallisaari ja Lonna

Tutustu Suomenlinnan naapurisaariin Vallisaareen ja Lonnaan opastetuilla kävelykierroksillamme. Saarien luonto ja kiehtova menneisyys luo ainutlaatuiset puitteet kesäiselle vierailulle.

Julia Kivelän ottama kuva Lonnan saaresta mereltä päin kuvattuna kesäisenä iltana.

Lonna

Lonna on pieni, eloisa keidas 15 minuutin päässä Kauppatorista. Lonnasta tuli miinasaari 1800-luvun jälkimmäisellä puolikkaalla. Itsenäisyyden aikana, 1940-luvun alussa, saareen perustettiin laivojen demagnetointiasema, jonka laitteet ovat edelleen saaren kävijöiden ihmeteltävissä. Järjestämme Lonnassa opastettuja kävelykierroksia. Saarelta löytyy ravintola, kokoustiloja ja sauna.

Kuva: Julia Kivelä/Helsinki Partners

Vallisaari

Kustaanmiekan kapean salmen itäpuolella sijaitseva Vallisaari tunnetaan eritoten vehreästä luonnostaan. Saarella pääsee myös aikamatkalle 1800-luvulle, sillä suuri osa saaren varustuksista ja rakennuksista on venäläisen kauden perintöä. Aleksanterin patterin laelta avautuu huikea 360 asteen panoraama kauas merelle ja kaupunkiin. Suomalaisen kauden perintöä ovat mm. lukuisat tarinat ja paikallisten kyläläisten muistot.

Kuva: Julia Kivelä/Visit Finland

Opastetut kierrokset

Opastettu kierros Lonnassa ryhmille

Pieni saari, poikkeuksellinen historia! Kierros kertoo tarkemmin saaren tarinan ja vastaa samalla kysymykseen, mitä ihmettä ylipäätään on magneettisuuden poisto.

Opastettu kierros Vallisaaressa ryhmille

Upeiden maisemien ja vehreän luontonsa lisäksi Vallisaari tarjoaa kiinnostavia tarinoita menneiltä vuosisadoilta ja -kymmeniltä.