Koululaisryhmät

Suunnitteletko luokkaretkeä tai opintopäivää koululaisille? Rakennamme toiveidenne mukaisen retkipäivän.

Seikkailukierroksen Kuningas Kustaa kolmas esittelee Augustin Ehrensvärdin hautaa.

Saavu vierailemaan Suomenlinnan kauniisiin maisemiin ja tutustu linnoitukseen ja sen nähtävyyksiin. Lapsille suunnatut ohjelmat kertovat Unescon maailmanperintökohde Suomenlinnasta hauskasti ja elävästi.

Pimeä tunneli, jonka päässä loistaa valo luoden kahden käsi kädessä kulkevan lapsen siluetin.

Ohjelmatarjonta

Tarjoamme elämyksellistä ohjelmaa, joka vie teidät suoraan menneisyyden syövereihin!

Suomenlinnan seikkailukierros on täynnä jännitystä ja historian havinaa. Se vie tutustumaan linnoituksen salaisuuksiin ja tarjoaa unohtumattoman kokemuksen!

Viaporin tykit ja tunnelit -kierroksella pääsette tutustumaan linnoituksen salaperäisiin tunneleihin ja kuulemaan tarinoita vauhdikkaasta menneisyydestä.

Tarjolla on myös mahdollisuus sukeltaa Suomenlinnan historiaan perinteisen opastetun kävelykierroksen kautta.

Valitkaa seikkailunne ja varmistakaa iloinen retkipäivä Suomenlinnassa!

Opastuksiin

Museossa esillä oleva halkopino sekä 1700-luvun naisen asu. Taustalla maalaus Iso Mustasaaren asuinrakennuksista ja niiden keskellä olevasta aukiosta.

Museovierailu

Museomme tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden Suomenlinnan historian oppimiseen. Koululaisryhmät voivat ilmaiseksi tutustua museoon opettajan johdolla. Voitte myös varata opastuksen museon tarinoihin.

Ehrensvärd-museossa pääsette kokemaan menneisyyden tunnelmaa aikamatkalla 1700-luvulle. Museon kaunis interiööri kertoo tarinaa valistusajan tavoista, tieteestä ja taiteista.

Suomenlinna-museo kutsuu teidät tutustumaan Suomenlinnan kiehtovaan historiaan. Suomenlinna-museo tekee tutuksi linnoituksen tarinan aina sen synnystä nykyhetkeen asti. Museossa esitettävä filmi kertoo linnoituksen tarinan puolen tunnin välein.

 

Ehrensvärd-museo

Suomenlinna-museo

Ruokasali kattauksineen, 1700-luvun aateliston asuihin puetut mallinuket pöydän ääressä.

Ruokailu

Suomenlinnassa voitte valita useista ravintoloista ja kahviloista herkullisen lounas- tai välipalapaikan. Tarjolla on kaikkea perinteisestä kotiruoasta aina herkullisiin pitsoihin!

Kesäkaudella, toukokuusta syyskuuhun, ryhmillä on myös mahdollisuus nauttia omia eväitään Kustaanmiekan eväsruokailutilassa.

Valitkaa mieluinen ruokapaikka ja nauttikaa herkuista – maittava ruoka takaa onnistuneen retkipäivän!

Herkuttelutarjonta

FRS-Finlandin vesibussi Vire Tykistölahden laiturissa aurinkoisena kesäpäivänä.

Saapuminen

Suomenlinnaan saapuminen tapahtuu HSL:n lautalla tai yksityisellä vesibussilla Helsingin Kauppatorilta ja Katajanokalta.

Voimme varata teille osaksi ohjelmapakettianne liput kesäkaudella liikennöivään vuorovesibussiin. Meidän kauttamme voitte tilata myös yksityiskuljetuksia.

Ympäri vuoden liikennöivään HSL:n lauttaan liput voi ostaa HSL:n mobiilisovelluksella tai Kauppatorin lippuautomaateista.

Ota yhteyttä, niin suunnittelemme teille sopivimman matkavaihtoehdon!

Pyydä tarjous