Usein kysytyt kysymykset

Suomenlinnaan ei ole pääsymaksua, sillä se on Helsingin kaupunginosa. Merimatkasta kävijä maksaa liikennöitsijäkohtaisen lipun hinnan.

Museoihin ja opastetuille kierroksille voi ostaa lippuja paikan päältä tai verkkokaupastamme.

HSL lautta-aikataulu

FRS Finland vesibussi aikataulu

 

Suomenlinna on merilinnoitus, eikä siellä ole varsinaista linnaa. Linnoitus perustettiin 1748 ja se seuraa ranskalaista bastionilinnoitusten tyyliä.

Suomenlinnasta löytyy Iso Mustasaarella sijaitseva ruokakauppa. Ruokakaupan lisäksi Suomenlinnasta löytyy useita ravintoloita ja kahviloita. Suomenlinnakeskuksen museokauppa on ympäri vuoden avoinna.

Viimeinen HSL:n lauttavuoro Suomenlinnasta Kauppatorille lähtee vuoden ympäri yöllä kello 2.

HSL lautta-aikataulu

 

HSL:n lautta kulkee ympäri vuoden. Talvi- ja kesäkausilla on omat aikataulunsa. HSL:n lautan lisäksi kesäkaudella liikennöi FRS Finlandin vesibussi.

Suomenlinnassa ei ole varsinaista säilytyspaikkaa tavaroille. Suomenlinnakeskuksessa on lokerikot, jotka ovat museovierailijoiden käytössä.

Suomenlinnassa saa opastaa ainoastaan koulutettu ja auktorisoitu Suomenlinna-opas. Ehrensvärd-seura järjestää vuosittain opaskursseja. Voit varata auktorisoidun oppaan myyntipalvelustamme.

Peruskouluryhmät pääsevät Suomenlinna-museoon ilman sisäänpääsymaksua opettajan johdolla. Ilmoitathan tulostanne etukäteen, jotta voimme varmistaa, että museossa on tilaa.

Opastettuja kierroksia järjestetään ympäri vuoden. Kesäkaudella yleisökierroksia on päivittäin ja talvisaikaan perjantaisin ja lauantaisin. Kierroksia voi varata ryhmille ennakkoon myyntipalvelustamme.

Suomenlinnassa on seitsemän vuokrattavaa kokoustilaa ja neljä näyttävää juhlatilaa. Voit varata tapahtumatilan, ruokailut ja ohjelmapalvelut myyntipalvelumme kautta.