11.7.2024

Kartanoita ja linnoituksia: päiväretki Suomenlinnaan ja Herttoniemen kartanoon

Osallistu mielenkiintoiselle opastetulle päiväretkelle Suomenlinnaan ja Herttoniemen kartanoon.

Päiväohjelmaan kuuluu opastettu kierros ja laajakangasesitys Suomenlinnassa, vesibussimatka Suomenlinnasta Herttoniemen kartanoon ja kartanon historian ja puiston esittely. Retkiohjelman päätyttyä voi nauttia omakustanteisen päivällisen kartanon alueella sijaitsevassa ravintola Wanhassa Myllyssä. Myös kahvila Oma Pelto on avoinna (säävarauksella).

Suomenlinnassa kuullaan linnoituksen mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivästä. Kierroksella tutustutaan päänähtävyyksiin kuten suureen linnanpihaan ja aikoinaan maailman suurimpaan kuivatelakkaan. Opastus sisältää vierailun Ehrensvärd-museossa, vanhassa Komendantintalossa.

Ohjelma alkaa Suomenlinna-museon laajakangasesityksellä.

Herttoniemen kartanon museoalueella tutustutaan mm. puiston historiaan ja Cronstedt näyttelyyn, joka sijaitsee museon toisessa kerroksessa. Kierroksella kuullaan upseeriston elämästä ja kartanon omistajista kuten Augustin Ehrensvärdistä, Bengt Gabriel von Spångenista ja Johan Sederholmista. Nykyinen päärakennus on Carl Olof Cronstedtin aikakaudelta kuten myös puisto. Fajanssitehdas muokattiin päärakennukseksi 1810-luvulla. Yhdistys Svenska Odlingens Vänner i Helsinge r.f. on omistanut alueen vuodesta 1919.

  • Klo 12.45 kokoontuminen Suomenlinna-museon kassan edustalla.
  • Klo 13 Suomenlinna Experience-laajakangasesitys, Suomenlinna-museo.
  • Klo 13.30-15.00 opastettu kävelykierros Suomenlinnassa, sis. Ehrensvärd-museon.
  • Klo 15.00 lähtö Kuninkaanportilta JT-Linen vesibussilla Herttoniemen kartanoon.
  • Klo 15.30 opastettu kävelykierros Herttoniemen kartanossa sekä puistossa.
  • Ohjattu ohjelma päättyy klo 16.30.

Hinta: 50 e / aikuinen, 20 e / lapsi, kaksi aikuista yhteishintaan 90 e. Hinta sisältää Suomenlinna-museon laajakangasesityksen, opastetut kierrokset Suomenlinnassa ja Herttoniemen kartanolla sekä vesibussimatkan Suomenlinnasta Herttoniemeen.

Liput verkkokaupasta etukäteen 15.8. mennessä: https://suomenlinna.johku.com/fi_FI/opastetut-kierrokset/kartanoita-ja-linnoituksia-paivaretki-suomenlinnaan-ja-herttoniemen-kartanoon

Suomenlinnaan pääsee Kauppatorilta HSL:n lautalla tai FRS:n vesibussilla. Päiväretken hinta ei sisällä HSL:n tai FRS:n lippuja. Ohjelma alkaa kokoontumisella Suomenlinna-museossa klo 12.45.

Retki järjestetään yhteistyössä Svenska Odlingens Vänner i Helsinge r.f. ja Ehrensvärd-seuran kanssa.

https://www.hertonasgard.fi

www.suomenlinnatours.com

https://www.vanhamylly.fi

(Valokuva: Sakari Kiuru, 2011, Herttoniemen kartano, Svenska Odlingens Vänner i Helsinge (SOV), vapaasti käytettävissä CC B.Y. 4.0 nimeä)