8.7.2024

Fredrikin päivä -tapahtuma Ehrensvärd-museolla

Tule aikamatkalle 1700-luvulle lauantaina 20.7. klo 13.30-17.00 Ehrensvärd-museoon! Société Helsinki ry:n herrasväki juhlistaa Suomenlinnassa vuosina 1760-1764 vaikuttaneen ja työskennelleen Fredrik af Chapmanin nimipäiväjuhlia parhaisiin juhla-asuihinsa sonnustautuneina. Samaan aikaan ahkerat piiat hyörivät työn touhussa talossa ja sen ympäristössä. Saattaapa saarella törmätä aikakauden sotilaaseen jos toiseenkin. 

Nimipäivät olivat 1700-luvulla merkittävä juhla. Herrasväki koristelee perinteisen nimipäiväkuusen, jolla nimipäiväsankareita voitiin 1700-luvulla juhlistaa. Pelipöydässä tiiviin tunnelman takaavat korttipelit ja tunteita sekä kesäpäivän lämpöä herrasväki viilentelee käyskentelemällä Suomenlinnan Linnanpihan läheisellä alueella. Aikaansaava palvelusväki kattaa herrasväelle kaffepöydän juhlavine astioineen ja juhlan aikana nostetaan malja jos toinenkin päivänsankarin kunniaksi ja terveydeksi. Tervetuloa!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Société Helsinki ry ja Ehrenvärd-seura.

Liput: Ohjelma Ehrensvärd-museon lipun hinnalla (6€ aikuiset, 3€ lapset). Helsinki-kortilla ja Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.